Kickboxing

Kickboxingje moderan borilački sport u kojem se natjecatelji bore poentirajući protivnika rukama i nogama u dozvoljene dijelove tijela. Pri tome koriste zaštitnu opremu, najbolje je početi trenirati sa pet godina.

KICKBOXING obuhvaća pet natjecateljskih disciplina i dijeli se na mekane i tvrde:

MEKANE DISCIPLINE

SEMI CONTACT – je međusobna borba dva natjecatelja u kojoj se koriste pojedinačni udarci izvedeni umjerenom snagom u prednji i bočni dio trupa i glave. Zabranjeni su udarci ispod pojasa, u tjeme, potiljak, ključnu kost, vrat i leđa. Semi contact ima dosta sličnosti s karate borbom, ali je zbog korištenja zaštitne opreme znatno sigurniji.

LIGHT CONTACT – se razlikuje od semi contact-a po tome što se izvode povezani udarci rukom i nogom (umjerenom snagom) i suci samo ponekad zaustavljaju borbu, a na kraju se donosi odluka o pobjedniku.

TVRDE DISCIPLINE

FULL CONTACT – je borba u kojoj je dozvoljeno udaranje svom snagom s ciljem privremenog onesposobljavanja protivnika (knock-down i knock-out). Nastup je dozvoljen samo punoljetnim natjecateljima.

LOW KICK – je borba u kojoj su snažni udarci dozvoljeni i po nogama.

THAI-KICKBOXING – izvodi se po pravilima K1

KICKBOXING KLUB DOMSA ima trenutno oko 50 članova svih uzrasta. Mi, sportaši ovog kluba do sada smo bili izuzetno uspješni, osvojili smo oko 50 medalja (zlatnih, srebrnih i brončanih),3 titula državnih prvaka, 1 medalja na svjetskim i 1 na europskim natjecanjima te smo organizirali jedan turnir na što smo ponosni. Učestvujući na raznim natjecanjima, proputovali smo cijelu Lijepu našu i velik dio Europe, stekli smo mnoga poznanstva i prijateljstva.

- Kickboxing za žene je odličan sport za bedra, stražnjicu, bokove i struk.

- Kickboxing je odličan sport za uklanjanje stresa!